Caratul este o masura de greutate, nu dimensiune. Diamantele sunt de fapt evaluate in functie de greutate, nu in functie de marime. Dimensiunea reala a unui diamant este stabilita in milimetri,. In acest sens, va rugam sa consultati aceasta diagrama pentru conversia dintre greutatea in carate si milimetri.
Nota – a nu se confunda “greutatea carate” cu “carate / karate”, care este metoda de a  determina puritatea aurului (de exemplu, 18 carate aur alb, 18 carate aur galben).

Un carate este impartit in 100 de puncte – un diamant care este de ½ de carate este de 50 de puncte. Greutatea in carate afecteaza pretul unui diamant mai mult decat orice alt “4 C”. Un diamant de doua ori mai mare, poate fi mai scump de patru ori. Diamantele mai mari sunt descoperite mai rar decat diamantele mici, ceea ce inseamna ca au o valoare mai mare. Din acest motiv, pretul unui diamant se ridica exponential cu dimensiunea acesteia.

Atunci cand cumparati un diamant si trebuie sa decideti marimea acestuia, exista cateva lucruri pe care sa le luati in considerare:

  • Bugetul alocat
  • Dimensiune vs Calitate – in cazul in care partenerul dvs. prefera o bijuterie mai mare in dimensiuni, iar dvs aveti un buget pe masura, puteti achizitiona un diamant mare care in termeni de claritate si culoare se claseaza la un nivel mai scazut. De exemplu, un diamant de 0.50 carate D VVS1 (de lux) va fi mai scump decat un diamant de 0.70 carate G SI1 (excelent), chiar daca acesta este mai mic in dimensiune. Optati pentru un diamant de 0.70 carate daca credeti ca partenerul dvs. ar prefera marimea in comparatie cu termeni precum culoare si claritate.
  • Dimensiunea degetului – degetele subtiri fac diamantele  mici sa para mai mari. Un diamant de 1 carate va parea proportional mai mare daca este purtat de o persoana cu degetul subtire.
Shopping Basket
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop