In mod cert, casatoria, este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om. Dar acesta, este precedat, de un alt moment special, cu o semnificatie aparte.

Mai precis, anume cererea in casatorie, care este insotita de mult asteptatul inel de logodna.

Alegerea  acestei  bijuterii perfecte depinde de cativa factori, de care este indicat sa se tina cont. Se incepe de la bugetul stabilit, montura, materialul din care este confectionat, pana la pietrele pretioase sau semipretioase care il vor decora. Cu toate acestea, un barbat, nu se lasa descurajaț deloc de aceste detalii, dimpotriva.

Atunci cand isi gasesc perechea, viitorii soti pornesc in cautarea bijuteriei perfecte si pregatesc din timp momentul, pana la cele mai mici detalii. Pentru ca, se stie, ca detaliile sunt cele care fac diferenta.

Traditia și istoria inelului de logodna dainuie si farmeca de sute de ani, avand pentru unele persoane o semnificatie chiar mai mare decat verighetele. Conturul, sau sina inelului – never ending – simbolizeaza iubirea dintre parteneri – care este absoluta si eterna. De asemenea, și aceasta bijuterie semnifica legatura puternica si trainica dintre cei doi parteneri, si implicit, promisiunea implicarii exclusive si permanente.

Logodna datează din anul 1215, atunci când Papa Inocențiu al III-lea a susținut ca, înainte de a se casatori, un cuplu are nevoie de o perioada in care sa se cunoasca mai bine. De asemenea, acesta a instaurat obiceiul daruirii unui inel de logodna ca simbol al dragostei infinite.

Aceast accesoriu, a avut o evoluție impresionanta datorita evolutiei pe care a cunoscut-o in timp industria bijuteriilor, dar si-a pastrat insemnatatea in toate culturile lumii. Cu toate acestea, modul in care este purtat inelul poate varia de la o regiune la alta.

De exemplu, in Statele Unite și in multe țari din Europa acest inel este purtat doar de catre femei, in timp ce in alte culturi, inelele de logodna sunt purtate de catre ambii parteneri.

Pe ce deget se poarta inelul de logodna?

Tradițiile și ritualurile care vizeaza oferirea și purtarea inelului de logodna variaza in funcție de zonele  culturale.

Obiceiul de a purta aceasta bijuterie pe al patrulea deget al mainii stangi, dateaza din perioada Egiptului Antic. Pe atunci se credea ca vena care porneste din acest loc este conectata la inima. Aceasta era denumita „Vena Amoris”, care in limba latina insemana „vena dragostei”.

In prezent, aceasta se poarta pe degetul inelar al mainii stangi, dar, in anumite spații culturale, inelul se poarta pe degetul inelar de la mana dreapta. De asemenea, unele persoane poarta aceasta bijuterie pe mana stanga in perioada de logodna, urmand ca in timpul ceremoniei de casatorie sa mute inelul pe mana dreapta.

In unele țari precum Rusia, Germania, Norvegia și India, inelul de logodna este purtat pe mana dreapta deoarece se considera ca purtarea unui inel pe mana stanga aduce ghinion. Etimologic vorbind, acest cuvant provine din latinescul „sinister” care ar veni tradus „de rau augur”.  Iar acest fel, se poate explica de ce aceste popoare au ales sa poarte simbolul legaturii lor pe mana care aduce noroc.

In Suedia și Chile, nu doar viitoarele mirese primesc inelele de logodna, ci și barbatii. În Kenya de Nord, razboinicii din Samburu poarta ornamente colorate in jurul gatului pentru a indica angajamentul fața de o persoana.

Cum sa porti inelul de logodna

Sugestia noastra, este sa porti inelul cu drag, convinsa ca ai luat decizia cea mai buna cand ai spus acel sincer “Da”, si mai ales, constienta de angajamentul pe care, alaturi de partenerul tau, l-ati facut.

Asadar, iata cateva opțiuni:

  • Poarta bijuteria pe mana dreapta;
  • Poarta și inelul de logodna și verigheta pe aceeasi mana;
  • Poți alege sa porți inelul de logodna pana oficierea casatoriei, și mai apoi verigheta;
  • Poarta inelul de logodna doar la ocazii speciale.
Shopping Basket
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop