Taietura

Cand diamantele sunt extrase din pamant, nu arata nicidecum ca si pietrele pretioase, taiate si slefuite in bijuteriile fine. Transformarea acestor pietre  brute in niste lucrari perfecte necesita multa munca si acuratete. Taierea si forma sunt deseori confundate de cumparatori.  Forma se refera la aspectul exterior al diamantului (dupa cum am prezentat intr-un articol  anterior). Taierea se refera la calitatile reflexive ale diamantului.

Atunci cand un diamant este bine taiat si prelucrat, lumina intra prin tabelul de diamante, se deplaseaza in pavilion si reflecta aceasta lumina dintr-o parte in alta inainte de a o reflecta inapoi prin tabelul diamantului. Aceasta lumina creeaza un efect de blit pe care o cunoastem ca stralucire / sclipire.

Taierea este descrisa prin urmatoarele grade: Ideal, Excelent, Foarte bine, Bine, Rezonabil, si Sarac/Neacceptabil

Unele certificate nu specifica gradul de taiere al diamantului. Roza Oro foloseste certificate GIA si HRD, si  putem garanta ca gradul de taiere va aparea in certificatul dumneavoastra. Daca gradul de taiere nu este mentionat pe certificat, acesta nu poate dovedi calitatea gemei achizitionate . Este nevoie de un ochi bine format pentru a defini exact calitatea unui diamant taiat.  Clasificarea facuta de Roza oro, este in colaborare cu  profesionisti cu pregatire deplina in domeniu, care aleg doar diamante pe care le claseaza ca “Foarte bine” sau “Excelent”. Asadar, diamantul actizitionat de dumneavoastra, va fi unul de o inalta calitate.

 

Shopping Basket
0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnapoi în magazin